Raisons en finnois

Vieraat kielet avaavat ovia muihin kulttuureihin,

 1. Se, joka opiskelee monia kieliä, on tietoisempi omasta kansallisesta identiteetistään.
 2. Opiskellessasi ranskaa,voit jopa parantaa englantiasi.
 3. Useimmissa Euroopan maissa, jopa mailmassa, ranskaa opetetaan eniten englannin jälkeen.
 4. Rankan kieltä käytetään eniten englannin jälkeen kansainvälissä järjestöissä kuten Yk :issa, Eu:ssa, Natossa…
 5. Ranskassa käy eniten turisteja.
 6. Ranskan kielellä voidaan tutustua suoraan sen kirjallisuuden mestariteoksiin, elokuvaan ja lauluperinteeseen, kuten myös sarjakuviin esim. Asterix ja Tintin.
 7. Opiskelulla Ranskassa saa passin onnistumiseen.
 8. Maailman 200 suurimman yrityksen joukossa on 15 ranskalaista.
 9. Ranskaa taitavana on paremmat mhdollisuudet löytää mielenkiintoista työtä kotimaasta, Ranskasta tai ranskaa puhuvasta maasta,
 10. Ranskan kieli on rikasta ja sointuvaa, jolla voi ilmaista itseään tarkasti ja vivahteikkaasti.
 11. Koska ranska on tärkeää työelämässä, miksei opiskella sitä jo koulussa, koska aikuisena se on paljon vaikeampaa ja lisäksi kalliimpaa.
 12. Jos olet opiskellut ranskaa, opit helpommin espanjaa, italiaa ja portugalia, koska nämä kielet ovat sisaruskieliä ja lähtöisin latinasta.
 13. Se, joka on opiskellut ranskaa, voi matkustaa 50 maahan jotka edustavat kulttuurista, taloudellista ja poliittista rikkautta.
 14. Ranskaa puhuvat tai sitä arvostavat maat puolustavat kulttuurein momimuotoisuutta maailmassa ja omaa kieltään.
 15. Ranska on laatinut « yleismaailmallisen ihmisoikeuksien julistuksen », joka on voimassa nykyisissä demokratioissa ja sen perustana on ihmisen ja kansalaisen oikeudet vuodelta 1789.
 16. Parannan omaa pätevyyttäni ja hankin paremmat mahdollisuudet löytää mielenkiintoinen työpaikka opiskelemalla ranskaa.
 17. Ranslan kieli tarjoaa mahdollisuuden matkustaa sinne, missä jotkut kielet ovat poliittisista syistä vähemmän hyväksyttyjä.
 18. Monikielisyys, tarve opiskella monia kieliä, vahvistaa kulttuurien kirjoa maailmassa.
 19. Ranska kohtaa kolme merta, Pohanmeren, Atlantin ja Välimeren, sillä on rajanaapureina 8 maata. Ranska edustaa poikkeusellista monimuotoisuutta mitä tulee maantieteeseen, gastronomiaan, ja kulttuuriin. Tämä osaltaan ehkä selittää sen, että Ranskassa vieraillaan eniten maailmassa.